Om oss


Cancer.se lanserades av Healthcare Media 2013, med syftet att vara en naturlig och trovärdig källa för alla som vill veta mer om cancer, dess symtom och de olika behandlingsmetoderna. Vi vill även erbjuda en plats dit cancerpatienter och närstående kan vända sig till för att hitta stöd under en svår period. 

I och med svenska befolkningens växande intresse för ett ökat välmående har vi genom åren jobbat med att bygga upp ett omfattande artikelbibliotek med artiklar som ska tillgodose allmänhetens intresse och nyfikenhet. På sajten finns en rad olika typer av artiklar som innehåller fakta, intervjuer med experter, patientberättelser och nyheter om ny och intressant forskning inom cancerfältet.

De ämnen och nyheter vi presenterar baseras på rådande vetenskap. Alla faktaartiklar har skrivits eller granskats av personer med expertis inom medicin och forskning. 

Informationen på denna webbplats skall dock aldrig ses som ett alternativ till att söka vård av läkare eller annan vårdpersonal. Inte heller bör innehållet på denna sida utgöra grund för diagnos eller behandling, utan enbart ses som ett komplement till kvalificerad vård.

Medicinska redaktionen

Sofia Henriksson, PhD

 


Medicinsk redaktör

sofia.henriksson@healthcare.se

Sofia Henriksson jobbar som medicinsk redaktör på Healthcare Media sedan augusti 2019. Tidigare har hon jobbat som cancerforskare i mer än 10 år, med fokus på att hitta nya cancerläkemedel. Sofia har en masterexamen inom biomedicin från Karolinska Institutet samt en doktorsexamen inom onkologi även den från Karolinska Institutet. På fritiden tycker Sofia om att umgås med familj och vänner, läsa och resa.

 

Dudi Warsito, PhD

 


Medicinsk redaktör

dudi.warsito@healthcare.se

Dudi Warsito jobbar som medicinsk redaktör på Healthcare Media sedan februari 2019. Innan han kom till Healthcare Media arbetade han som cancerforskare på Karolinska Institutet i mer än 8 år. Dudi har en masterexamen i molecular life sciences från Stockholms universitet samt en doktorsexamen inom medicinsk vetenskap från Karolinska Institutet. Han har vidare läst kurser inom journalistik och kreativt skrivande vid Poppius journalistskola. När han inte jobbar ägnas tiden åt ideellt arbete inom barnrättsrörelsen, läsa romaner och sin katt Jasper.

En del av Healthcare-nätverket

Cancer.se är en del av Healthcare-nätverket som är Sveriges största hälsonätverk med över 300 hemsidor om sjukvård och hälsa. Med Bättre hälsa för alla som ledord är nätverkets huvuduppgift att sprida information om olika sjukdomar, behandlingar och ge tips och råd till allmänheten på ett lättillgängligt sätt. 

Healthcare-nätverket ägs och drivs av Healthcare Media AB, org nr: 556867-3213.