Annons från War On Cancer

War On Cancer – en app för alla som är påverkade av cancer

War On Cancer är ett digitalt stöd för människor under och efter behandling samt för närstående. Appen är för dig som är påverkad av cancer och vill komma i kontakt med andra som är i samma situation. I appen blir du en del av ett globalt community som vet hur det är att ha en cancerdiagnos eller att vara närstående.

Lär dig om nutrition från personer som gått igenom cancer.
Lär dig om nutrition från personer som gått igenom cancer. Läs mer
Regelbunden träning har positiv effekt på den mentala hälsan och minskar risken för cancer.
Regelbunden träning har positiv effekt på den mentala hälsan och minskar risken för cancer. Läs mer
Att äta rätt är extra viktigt när man går igenom cancer. Med War On Cancer-appen kan du ta del av tips om nutrition från andra som har gått igenom cancer.
Att äta rätt är extra viktigt när man går igenom cancer. Med War On Cancer-appen kan du ta del av tips om nutrition från andra som har gått igenom cancer. Läs mer


War On Cancer – ett digitalt stöd

Ladda ner appen War On Cancer och bli del av ett globalt community idag.

Ladda ner appen

Ett cancerbesked är en omvälvande händelse. Vare sig det är du som fått en cancerdiagnos eller en närstående är det lätt att bli överväldigad och handlingsförlamad av alla tankar, känslor och frågor. Vad gör jag nu? Hur kan jag hjälpa min vän med cancer? Vad händer med ekonomin och karriären? Vad ska säga till barnen?

Frågorna är många. Du behöver inte gå igenom cancer ensam, tillsammans kan ni hjälpa varandra.

Fabian Bolin och Sebastian Hermelin är vännerna som väl känner till hur det är att vara påverkade av cancer. År 2015, vid 28 års ålder, blev Fabian diagnostiserad med blodcancern leukemi. En cancerform som drabbar de vita blodkropparna. När Fabian fick sin cancerdiagnos hade han en överlevnadschans på 60 till 70 %.

Att skriva om kampen mot cancer

För att hantera situationen började Fabian att skriva om sin cancerresa på en blogg. Under tiden som Fabian skrev om sin kamp mot cancer insåg han och bästa vännen Sebastian, vilken positiv kraft som storytelling har på den mentala hälsan. Att dela sin historia hjälpte Fabian att bearbeta sitt cancertrauma och det han gick igenom både psykologiskt och känslomässigt. Det gav honom också en känsla av ett högre syfte som han aldrig känt förut.

När bästa vännen Sebastian såg vilken kraftfull inverkan Fabians skrivande hade hos både Fabian själv och hos Sebastian, konceptualiserade Sebastian en första version av plattformen. De båda vännernas gemensamma vilja av att hjälpa andra i samma situation resulterade i en global plattform som adresserar två av världens största samhällsproblem, cancer och mental ohälsa. Namnet på denna app var givet, War On Cancer.

Syftet med appen är att stärka den mentala hälsan för alla som är påverkade av cancer, vare sig man har en cancerdiagnos eller är närstående.

I maj 2016 släpptes den första versionen av appen War On Cancer – en app där alla som var påverkade av cancer fick möjlighet att skapa kontakt med andra som delade samma berättelse och upplevelse. Efter bara några veckor började berättelser från patienter, överlevare och närstående från hela världen att delas.

Idag är appen War On Cancer ett av världens största sociala community.

Läs mer om både Fabian och Sebastian här.

Nedladdning av appen War On Cancer

Du laddar enkelt ned appen via din smartphone. Appen fungerar både för iPhone och Android. Vid registrering kan du skräddarsy din profil genom att b.la fylla i information om din relation till cancer och vilken cancerdiagnos du eller din närstående har.

Gör resan tillsammans med War On Cancer

War On Cancer-appen är ett globalt community där du kan träffa andra som kan relatera till det du går igenom. Du får ta del av tips från experter och möjlighet att skapa kontakt med andra som förstår vad du går igenom och som kan underlätta din cancerresa.

Du kan även bidra till cancerforskning genom hälsostudier samt hitta relevanta kliniska studier att delta i.

Med War On Cancer-appen kan du som medlem komma i kontakt med andra som går igenom samma cancer som du, från att de har blivit diagnostiserade till efter slutförd behandling och livet efter en cancerdiagnos. Följ med på deras resa och få hjälp och inspiration som kan underlätta din egen cancerresa.

Att berätta och dela med sig av sin resa, att kunna relatera och känna samhörighet med andra som är i en liknande situation som du själv är positivt för den mentala hälsan.
Dela med dig av din historia för att hjälpa andra och dig själv.

Även du som är närstående ska inte behöva vara ensam. Att stå vid sidan och inte veta hur du kan hjälpa din vän, partner eller familjemedlem är mentalt utmanande.
I appen War On Cancer kommer du i kontakt med andra människor som vet hur det är att vara en vän, partner eller syskon till någon med cancer. Den bästa hjälpen kommer inte alltid bara från sjukvården. Utan även från någon som är i samma situation som dig.

Ta kontroll över din behandling – delta i kliniska studier

War On Cancer gör det möjligt för dig som är påverkad av cancer att få större kontroll över din egen behandling. I appen kan du hitta kliniska studier relevanta för dig som du kan visa för din läkare eller ansöka direkt till på egen hand. Att bli mer delaktig i de beslut som tas kring din behandling bidrar till en bättre mental hälsa under och efter cancerbehandlingen. Dessutom hjälper du forskare att lösa ett av de största problemen inom cancerforskningen – att hitta personer som vill delta i kliniska studier. Du kan läsa mer om kliniska studier här

War On Cancer – ett globalt nätverk

Sedan War On Cancer-appen lanserades har tusentals personer från över 20 länder laddat ner appen. I appen delas allt från berättelser om hur det är att leva med cancer, till tips på hur man lättare kan hantera vardagen.
Du kan även läsa mer om alla de tankar och upplevelser som medlemmar delar gällande de ämnen som vården primärt inte lyfter eller pratar om. Det kan exempelvis vara ämnen som rör relationer, att dejta med cancer, hur man får tillbaka sin identitet, mental hälsa och finansiella frågor.

Att ha cancer i sin närhet är mentalt krävande, både för den drabbade och den som är närstående.
Cancer kan vara ensamt, men det behöver inte vara det. Ta hjälp av ett globalt nätverk som vet hur det är att vara påverkad av cancer.

Tillsammans kan ni hjälpa varandra.

 

Ladda ner appen War On Cancer och bli del av ett globalt community idag.

Ladda ner appen