✕ Stäng

Ökad risk för missfall av livmoderknutor ifrågasätts

Det har länge varit trott att myom, en vanlig typ av godartade tumörer i livmodern, ökar risken för missfall. Men en ny studie visar att risken inte alls är förhöjd, ”goda nyheter för kvinnor” enligt forskare.

Nya gener bakom äggstockscancer identifierade

Svenska forskare vid Lunds universitet bidrar till omfattande internationellt forskningsarbete som identifierar nya genetiska komponenter bakom äggstockscancer.

111 kvinnor fick fel cellprovssvar

Som Cancer.se redan rapporterat har ett flertal kvinnor feldiagnostiserats efter gynekologisk cellprovtagning i Norrbotten. I våras var siffran 20, nu är 111 kvinnor berörda.

Gilla oss och få...

...de viktigaste hälsonyheterna direkt i ditt Facebookflöde

Fel diagnos vid cellprovtagning, tusentals måste omprövas

Minst 20 kvinnor har fått fel diagnos efter cellprovtagning i Norrbottens län. En kvinna har fått livmoderhalscancer trots en normal diagnos och ärendet är nu Lex Maria-anmält.

Nya möjligheter för att tidigt upptäcka livmodercancer

Genom att studera en viss molekyl, Mikro-RNA, kan man tidigt diagnostisera livmodercancer. Det visar en ny forskning som på sikt skulle kunna hjälpa tusentals kvinnor.

Hormoner ökar risken för äggstockscancer

Kvinnor som tagit hormoner för att lindra sina klimakteriebesvär har en ökad risk för äggstockscancer. Detta även om hormonersättningen bara varade under några få år.

Äggstockscancer

Symptomen är vaga och därför hinner tumören ofta sprida sig innan den upptäcks.

HPV-vaccin

Skydda dig mot virus som kan ge dig cancer

Livmoderhalscancer

Livmoderhalscancer kan även drabba unga kvinnor men det finns vaccin.

Livmoderkroppscancer

Livmoderkroppscancer, kallas även endometriecancer, är en cancerform som sätter sig på och inuti livmodern. Symptomen för livmoderkroppscancer kommer väldigt tidigt vilket innebär att man oftast hinner upptäcka och ta bort tumören i tid.

Myom

Myom är en godartad tumör som finns i livmodern

 
 
×