Annons från War On Cancer

War On Cancer hjälper dig att hitta kliniska studier

Genom att delta i kliniska studier får du tillgång till den senaste medicinen samtidigt som du gör en insats för samhället.

Man tittar på sin mobiltelefon

Foto: Thom Holmes/Unsplash


Ladda ner appen War On Cancer och bli del av ett globalt community idag.
Ladda ner

Kliniska studier är en ovärderlig del när nya behandlingar utvecklas för att identifiera, behandla och förebygga cancer. Det är en rigorös process som säkerställer att den nya behandlingen är säker och mer effektiv än existerande behandling. Allt fler patienter blir botade och livskvaliteten ökar tack vare att behandlingarna går igenom kliniska studier. 

Att ta fram en ny behandling för cancer är dock inte enkelt. Det är en lång och dyr process med flera hinder på vägen. Ett vanligt problem är att det inte finns tillräcklig många deltagare. Många vet inte att kliniska studier finns, samt att kunskaperna kring kliniska studier är väldigt låg bland personer med cancer.  Det leder till att många studier måste pausas eller avbrytas helt, vilket i sin tur innebär att personer med cancer inte får nya och förbättrade läkemedel.

För att råda bot på detta har War On Cancer gjort det möjligt att hitta kliniska studier i sin mobilapp. Med Clinical Trials Finder kan du som har en cancerdiagnos (eller söker kliniska studier till en närstående) snabbt och enkelt hitta kliniska studier som är relevanta för dig. Genom att delta i kliniska studier tar du kontroll över din behandling samtidigt som du gör en insats för miljontals cancersjuka personer runtom i världen som är i behov av effektiva cancerbehandlingar.

Ta kontroll över din behandling 

War On Cancer-appen gör det möjligt för dig att ta kontroll över din egen behandling med den användarvänliga sökfunktionen Clinical Trials Finder. Du kan enkelt söka, bläddra och se tillgängliga kliniska studier. På bara några minuter kan du hitta kliniska studier relevanta för dig som du kan visa upp för din läkare. Det enda du behöver göra är svara på behörighetsfrågor. Genom att bli mer delaktig i de beslut som tas gällande din behandling stärker du din psykiska hälsa under och efter behandlingen.

Clinical Trials Finder är ett unikt sökverktyg som hjälper alla som är påverkade av cancer att hitta relevanta kliniska studier. Verktyget är utvecklat av War On Cancer tillsammans med experter inom teknologi och hälsovård.

Clinical trials finder steg-för-steg

På bara några minuter hittar du relevanta kliniska studier som du kan dela med din läkare.

Gör en insats för samhället – delta i kliniska studier

Det finns många fördelar med att delta i en klinisk studie:

  • Du får prova nya behandlingar som kan vara mer effektiva in din specifika situation.
  • Du blir mer delaktig i din egen behandling.
  • Du får tillgång till den senaste forskningen för att bota cancer.
  • Det stärker din psykiska hälsa. 

När du deltar i en klinisk studie hjälper du inte bara dig själv, du gör en stor insats för samhället. Ett stort problem som forskare och sjukvårdspersonal stöter på är att det är för få personer som deltar i kliniska studier. Antingen beror det på bristfällig information om pågående kliniska studier eller att man inte uppfyller kriterierna. Det leder till att studierna avbryts eller skjuts upp på obestämd tid. Miljontals cancerpatienter som är i behov av nya och effektiva behandlingar får inte den behandling de behöver. När man går med i en klinisk studie så betyder det att man tar del av den senaste medicinen – men det finns också risker såsom biverkningar, behandlingen har ingen/sämre effekt på dig och du behöver genomgå flera undersökningar. Kolla alltid med din läkare så att du är medveten om alla risker och vad det innebär att vara med i en klinisk studie.

War On Cancer-appen gör det enkelt att hitta och läsa om kliniska studier som är relevant för dig. Med det inbyggda frågeformuläret kan du se om du uppfyller kriterierna. 

War On Cancer – för dig med en relation till cancer

War On Cancer är appen för dig som har en relation till cancer, vare sig du har en cancerdiagnos eller är närstående. Den fungerar för både Android och iPhone. Sedan appen lanserades har tusentals personer runt om i världen laddat ner den. I appen kan du läsa personberättelser om hur det är att leva med cancer, att vara närstående och tips och råd för hur man kan hantera vardagen när cancer gör livet svårt. Du kan också läsa om ämnen som vården primärt inte lyfter eller pratar om såsom relationer, att dejta med cancer, sex och intimitet samt ekonomiska frågor.

En central del i appen är möjligheten att knyta kontakt med andra som är i en liknande situation som du. Få hjälp eller bli inspirerad av deras cancerresa. De kanske har deltagit i en klinisk studie. 

Att vara påverkad av cancer är psykiskt påfrestande, både för den som är sjuk och den som är närstående. Cancer kan vara ensamt, men behöver inte vara det. Knyt kontakt med andra som vet hur det är att ha en relation till cancer. Ni kan hjälpa varandra.

Ladda ner appen War On Cancer och bli del av ett globalt community idag.
Ladda ner